Vad gör Falkblick mellan hägg och syren?Kanske undrar du vad jag, Falkblick-Anna, gör när jag inte skriver språkråd? Och varför blir det ibland lite tyst här på bloggen? I dag får du svar, mellan hägg och syren.Till att börja med har jag många järn i elden, för att använda ett något slitet uttryck. Man kan också säga att jag har häcken full. Du minns väl vad det betyder? Det har inget med undertecknads kroppsdelar att göra utan handlar helt enkelt om att ha mycket att göra. Läs mer här.

Den senaste tiden har jag för övrigt haft extra mycket jobb och dessutom varit i New York (igen). Jag är nu mer förälskad i staden än någonsin!


Inom kort lanserar jag en ny reseblogg, där New York-bloggen och resebloggen Travel on a Cloud slås ihop på sajten www.newyorkmybite.com. Jag är så peppad och hoppas att du är detsamma! Välkommen att läsa, för mängder med reseinspiration.

Hur var det då med perioden mellan hägg och syren? Ja, enligt vyn över min trädgård så är den obefintlig, då båda blommar samtidigt. Men annars kan du läsa här om skomakaren som stängde mellan hägg och syren.

Vi hörs inom kort!


Falkblick-Anna på Manhattan. Foto: Eva Sollén.

Populära inlägg i den här bloggen

PS och DS i brev

Att göra en pudel – varför heter det så?

Varför säger man "peppar, peppar, ta i trä"?

Vad är det för skillnad mellan en våning och en lägenhet?

Varför säger man "mellan hägg och syren"?

Vad betyder "ersättning utgår"?

VD eller vd?

Heter det imorgon eller i morgon?

Fars dag eller farsdag?

Doft eller lukt – vad är det för skillnad?