Tillfredsställande?Hoppas att ni hade en skön helg, med eller utan firande av alla hjärtans dag.

Kanske avnjöts en delikat fiskmiddag: smörstekt abborre med ett tunt lager ärtsås? Och efteråt kanske lite pistaschglass eller choklad?

Den som inte helt var på kollisionskurs med sin älskade, kanske fick en tillfredsställande helg? Vem vet, diskussionerna kanske till och med ledde till planer på bröllop ...

Nej, nu ombedes Falkblick Språkvård tala ur skägget! Har detta blivit en matblogg? Och varför dessa krystade formuleringar med fetstilta ord? Jo, faktum är att orden har något gemensamt. Något som varken har med mat eller kärlek att göra – de stavas ofta fel!

Vanliga fel
Språkrådet berättar att orden ovan blir felstavade riktigt ofta. Man behöver bara söka på Google för att få detta bekräftat. Ordet tillfredsställande får fler träffar som felstavat än som rättstavat ... Mycket vanligt är att glömma ett s i mitten.

Svåra listan
Andra ord i Språkrådets lista är: abonnera, adress, aggressiv, bransch, cykel, genre, kassett, kolossal, kommitté, lugna, majonnäs, museet, museer, noggrant, ouppnåelig, parallell, programmera, sant, terrass och tvungna.

Men de orden får ni själva dikta ihop en historia kring!


Populära inlägg i den här bloggen

PS och DS i brev

Att göra en pudel – varför heter det så?

Kvalité eller kvalitet?

Doft eller lukt – vad är det för skillnad?

Lilla de- och dem-skolan

När ska man använda kommatecken?

Varför säger man "mellan hägg och syren"?

Fars dag eller farsdag?

Vad betyder "ersättning utgår"?

Vad är det för skillnad på bindestreck och tankstreck? Här är en guide!