Fredagsfemman: Fem saker du (kanske) inte visste om Falkblick-Anna


Vem är egentligen språk- och resenörden som ligger bakom Falkblick Kommunikation AB? Här kommer en lite annorlunda Fredagsfemma.Det ska sägas direkt: Falkblick-Anna är inte direkt någon selfie-drottning. Men sakta men säkert börjar det dyka upp lite bilder här och var, främst på hennes reseblogg Travel on a Cloud. Hon bjuder också på en bild av sig själv här, ovan till höger. En bild som får sin förklaring i dagens inlägg.

I dag tänkte hon nämligen berätta fem saker om sig själv som du kanske inte visste. Då kör vi och lämnar ordet till Falkblick-Anna, vars rätta namn är Anna Ström Åhlen!


 #1 Jag är en teaterapa och har spelat teater under hela min uppväxt. Toppen av karriären var Enskedespelet 1993 som faktiskt fick DN På Stans Guldkänga (dock påstår jag inte att det var min förtjänst). Numera nöjer jag mig med gästspel i teaterns värld, som när jag var med på Jazz Age Lawn Party, en 20-talsresa i New York. På min numera pausade 80-talsblogg kan du läsa om mitt liv som skådespelare.

#2 Jag är starkare än man kan tro och har styrketränat i över tio år. Men vägen dit var inte enkel, för en som hatade gymnastiken i skolan. Vill du veta mer om mitt karriär från idrottshatare till en sportig typ? Läs här. Skrattvarning utfärdas.

#3 Jag är egentligen utbildad gymnasielärare, i svenska, engelska och historia. Men lärarkarriären blev inte så lång. Här kan du läsa om en lärares vedermödor (åter skrattvarning).

#4 Jag började blogga redan år 2008 som "Lady Stalker". Detta namn är inte så hemskt som det kan synas. Jag kallade mig själv helt enkelt detta, då jag upprepade gånger mejlade en annan bloggare och för säkerhets skull sade: "Du behöver inte oroa dig, jag är ingen stalker". När jag sedan skulle kommentera på hennes blogg valde jag ett alias där hon skulle känna igen mig: "Lady Stalker". Alltså en stalker som är en lady, inte en stalker som jagar ladies. ;)

Vill du läsa min numera nedlagda blogg Lady Stalker? Där hittar du mängder av kåserier kring högt och lågt med mycket humor. Obs! Kommentera inte på den bloggen. Jag kan inte längre svara där. Skriv hellre en rad på Falkblicks Facebooksida. Där kan du också kommentera detta inlägg.


#5 Jag är (enligt många) en hejare på att härma olika dialekter och kan baka en väldigt god limetårta. Men det får du inte veta mer om förrän du kommer och träffar mig. Titta in på Falkblicks kontor, så kanske du får ta del av fler hemligheter.

Ha en underbar helg!Foto: Dennis Reaves.

Populära inlägg i den här bloggen

PS och DS i brev

Sneak peek eller sneak peak?

Varför säger man "peppar, peppar, ta i trä"?

Förrän eller förens?

Omständlig eller omständig?

Heter det kvalité eller kvalitet?

Skillnaden mellan nått och nåt

Att göra en pudel – varför heter det så?

Stor eller liten bokstav i namn på månader och veckodagar?

Hur använder man &-tecknet?